Bardon

 

ReisTip

Nr.4

BARDON

San Marzano Oliveto (Piemonte)

De Franse zangeres Barbara bezong het al lang geleden: ‘Keer nooit terug naar de plek van je kindertijd’. Dat kan namelijk ontluisterend tegenvallen. Of niet, maar dan komt er (bij Barbara) geen chanson van.
Hetzelfde dilemma van Hoop & Vrees kan je hebben bij restaurants: ‘Daar heb ik ooit zo geweldig gegeten, daar wil ik weer naar terug!’ Maar als dat nou tegenvalt? Misschien is er ondertussen wel een wisseling van de wacht geweest en lijkt het in niets meer op vroeger.
Die kans is minder groot bij ‘instituten’, zoals bij Bardon. Goed, die wisseling van de wacht kan er wel geweest zijn, maar dan is het hooguit een nieuwe generatie van dezelfde familie. Bardon is zo’n plek waarbij je je gevaarloos kan verheugen op de volgende keer.

B-Boss.M
De Bardon-Baas van nu: Gioacchino = Chino = Gino


Bardon = eten zoals eten is bedoeld. Geen liflafjes, geen onzin. Écht eten. In heel Italië kan ik me maar één andere plek bedenken waar een zo goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden is als hier. Maar daar is het eten minder. Bij Bardon is het in één woord: geweldig.
Al tijden droomde ik ervan of het er weer eens van mocht komen, en ja. Je zet je er aan een onberispelijke tafel en wrijft je in de handen. Zal het weer zijn zoals daarvoor? Ja, toch? Ik schreef toch net dat dit een adres is waar je van op aan kunt?
Maar nee, het is niet zoals de vorige keer. Het is beter. Alsof dat nog kon.

*

Voluit:
Ristorante del Belbo da Bardon
Via Valle Asinari, 25
Tel. 0141 831340

Op woensdag en donderdag gesloten.

*

©  Joost Overhoff

Alle ReisTips