Restaurant ‘Bij Casper’

 

ReisTips

Nr.16

Restaurant
‘Bij Casper’

Tiel (Gelderland)

Laatst overkwam ons iets op een steenworp afstand van ons huis. In een hotel. De verzekering rubriceerde het onder de reisverzekering. Net zo, noem ik verder iedere horeca-aanbeveling een ReisTip. En, trouwens, de lezer kan zich overal bevinden. Zo kreeg cacciucco.nl laatst een reactie uit Sydney. Vanaf daar ben je wel even bezig om in Tiel te komen. Voor veel Nederlanders geldt dat overigens ook, al is het maar psychologisch. ‘Tiel?!’ Er zijn er zelfs die niet eens weten waar het ligt.
Sinds gisteren zou ik die laatsten willen aanraden direct aan het googlen te slaan. We reden door Tiel met Roy, een taxichauffeur/ex-horecaman. ‘Iedereen gunt het Casper’, wist Roy, ‘dat-ie succes heeft’.
Dat klonk al goed, maar ons hoofd was meer bij degene die in Caspers restaurant haar afscheidsreceptie zou beleven. Bovendien is het lot van degenen die vaak in Italië zijn, dat je bij Nederlandse restaurants van tevoren weinig verwacht en daarin deprimerend vaak gelijk krijgt. Laat staan dat je iets verwacht tijdens een receptie, waarbij de geboden hapjes doorgaans gedachteloos, dan wel als ‘collateral damage’ naar binnen gaan. Tussen het babbelen door.
Maar daar kwam Casper. Met iets kleins: twee jacobsschelpies op een schoteltje. Je zet er je vork in, terwijl je in gesprek bent, en dan komt het. Alsof opeens, dwars door het geroezemoes, het intro van Beethovens Vijfde door de ruimte knalt:


‘Opgelet!!
Hier gebeurt iets’.

Inderdaad, er gebeurde wat. Vanaf dat moment werd het uitkijken naar wat er nog meer ging komen: een soepje in een glas, een zeebaars, een speenvarken, te goed om er nog saus bij te willen.
Nee, willen deed je na afloop nog maar één ding: een keer receptieloos terug naar Tiel.

Flipje.M
Casper is mooier.

*

Bij Casper
Korenbeursplein 2A
4001 KX Tiel
(0344) 627959
www.bijcasper.com

*

©  Joost Overhoff

Alle ReisTips