FilmTopTien 2.0 / P.S.

De onvolprezen webmaster van deze site laat weten:

Zag je lijstje van beste films, jammer dat je ‘No country for old men’ niet hebt genoemd…

Mijn lijstje:

The Big Lebowski

Léon

No Country for Old men

The Hateful Eight

The Thin Red Line

Black Hawk Down

Hotel Rwanda

The Matrix

Heat

De Overval

Net als bij de eerste versie van de TopTien, toen ik de mijne vergeleek met die van een vriend, is er niet één overeenkomst met mijn eigen lijst…

Sommige films van het webmastertiental heb ik niet gezien, van een enkele heb ik zelfs nog nooit gehoord. Zoals van ‘De Overval’. Ik nam aan dat dat een Nederlandse film moest zijn die verscheen in de tijd dat ik veel in Italië was. Maar nee, het is een film uit de tijd dat ik net leerde mijn naam te schrijven. Een film over het verzet.

Maar wel degelijk ben ik een fan van ‘No Country for Old Men’. Sterker, één van de scènes uit die film, de Coin Toss, heb ik met afstand het vaakst gezien van alle andere.

Ik meen(de) daar op de site ook al aandacht aan te hebben besteed. Onder meer om de loftrompet te steken over ‘De Onbekende Acteur’. In dit geval is het Gene Jones, waarbij de meesten zullen zeggen: ‘Wie?!’ Terwijl hij fa-bu-leus goed speelt, tegenover iemand die wél wereldberoemd is.

Kan dat echter niet terugvinden. Bij dezen dan.

*

Links

Webmaster

FilmTopTien 2.0

De Overval

Coin Toss