Trattoria della Marina

 

ReisTips

Nr. 20


Trattoria della Marina

Latium

Iedereen kent Leonardo da Vinci en alle Italianen kennen Fiumicino. Maar bij Leonardo denkt niemand aan een vliegveld en bij Fiumicino denkt niemand aan een vissersplaats.
Voor Italianen geldt: Fiumicino = het vliegveld Leonardo da Vinci, niet ver van Rome. Aan dat vliegveld bewaren wij de nodige herinneringen, zoals toen we een gevonden damestas (met kostbare inhoud) inleverden bij de politie en vervolgens bijna werden gearresteerd. Omdat we geen zin hadden in daarop volgende (eindeloze) formaliteiten.
Het was dezelfde patrouille die even daarvoor, met geweren en al, collectief naar rechts was gedraaid bij het passeren van een mooie vrouw. Typisch zo’n reden waardoor je denkt dat Fiumicino een ideaal doelwit voor terroristen moet zijn. De laatste aanslag is echter alweer lang geleden, al leek het er in de tussentijd nog wel een keer op. Met opluchting werd echter vastgesteld dat het slechts om gewone criminelen ging, die met hun wapens oefenden tussen de bomen tijdens het lawaai van opstijgende toestellen.
Nóg iets verder naar zee ligt het kleine plaatsje Fiumicino zelf, waar vliegtuigpassagiers doorgaans nooit komen. Wij wel. Zo vaak we kunnen. Voor één ding: het eten van spaghetti alle vongole. Bij La Marina, vlakbij de zee.

Marina.L

La Marina is het domein van vijf zusters en hun mamma, nadat de oude Armando hen is ontvallen. Het is er simpel: hun vongole zijn simpelweg geweldig. Hoe echte tapijtschelpen (vongole veraci) horen te smaken, dat leerden we pas daar.

Marina.M
Bijna compleet

Update 2020: nieuwe eigenaar.

Via della Torre Clementina, 140
Fiumicino
Tel. 06 65047360

*

Zie ook:
Il Menù / Woordenboek voor de Italiaanse keuken

*

©  Joost Overhoff

Alle ReisTips