CASTELLO DI MONTIGNANO / Umbrië

 

ReisTip

12

CASTELLO DI MONTIGNANO

Massa Martana (Umbria)

Nou ja, kasteel… Misschien heeft het ooit iets van muren met kantelen gehad, nu in elk geval niet meer.
Maar imposant is het wel.
We kwamen er op de fiets. En dat is altijd leuk op een bestemming waar gasten die proberen op te vallen met een dure auto juist kansloos zijn.

NM.L
Eerder, in België.


Maar, het moet gezegd, onze rijwielen werden op het kasteel met alle egards ontvangen. Hun lot was geen schuur in een bijgebouw, maar een riante ruimte met zitje.
Onze eigen kamer bleek tiptop, met een bed uit de eredivisie. En toch was ons kasteelverblijf opvallend voordelig. Dat kwam, zo vermoedden we, omdat we ‘opvulgasten’ waren. Tussen een hele batterij trouwpartijen door waren we toevallig net een gaatje in de agenda binnengefietst, een gaatje dat voor een sterk gereduceerd tarief werd opgevuld. Dat was zelfs inclusief de Romeinse baden waarover het kasteel beschikt. Zoiets bestaat uit een serie bassins en verblijven met steeds hogere temperatuur, af te sluiten met een Brrrrr-stortbad.
Ondertussen was buiten in de ’trouwtuin’ een hier kennelijk niet ongewone middagstorm opgestoken, voldoende om een niet al te heavy bruid in het zwembad te doen dwarrelen, de sluier achterna.

Montignano.L

Zelf maakten we een rondje om het kasteel, dat wordt omgeven door huizen waarvan sommige nog zijn bewoond. Bijna namen we dan ook plaats op een terras dat niet bij het hotel bleek te horen.
Wat wel bij het hotel hoort is een klein, maar prima restaurant. Sterker, hier aten we de beste eendebout ooit.
Kortom, compleet met uitstekend personeel is dit een ideaal adres voor zowel fietsers met geluk als voor de gelukkigen met geld.

*

N.B.
Tot onze verbazing troffen we op de website van het kasteel een ‘Sexy Sunday-pakket’, met als suggestieve ondertitel ‘De zondag die je niet zou verwachten…’ En dat bovendien in de ‘…Castle of Love…’
Bij navraag bleek echter dat hiermee niet wordt bedoeld dat het hotel op de dag des Heren wordt omgetoverd in een hoerenkast(eel). Men wil alleen benadrukken dat Montignano ook op je vrije dag een romantische bestemming is.
En dat is het.

www.montignano.com

*

Voor fietsen in Umbrië, zie:

Re-cycling in Umbrië

Fietsrondje Umbrië

*

©  Joost Overhoff

Alle ReisTips