De Mier

paradijs


 

La Formica – De Mier

Mieren mieren niet. Alles wat ze doen heeft zin en efficiënter kan het niet. Ze doen een beetje denken aan dat hotel-restaurant waar we ooit waren, bemand door minder begaafden. De meer begaafde bedrijfleider onthulde dat er eigenlijk geen verschil was met een gewoon bedrijf: ‘Je geeft ieder een taak die hij aankan’. Voilà. En reken maar dat die minder begaafde de taak die hij aankan héél goed gaat uitvoeren, waarna het totale resultaat indrukwekkend is.
Mieren zijn net zo. Maar hebben ze ook een bedrijfleider? In elk geval hebben ze volgers en vermetelen. Want wat doet die ene mier daar, op die cactus?

Formica.M

Verdwaald? Nee, toch zeker? Of wil-ie dat witte lieveheersbeestje – ‘Wit?!’ – van dichterbij bekijken? Ik denk het niet. Voor zoiets hebben alleen creaturen tijd die niets beters te doen hebben. Mieren niet. Die hebben altijd iets beters te doen.

Alle Details