De Acacia

paradijsL’ Acacia – De Acacia

De acacia is de ekster van het plantenrijk. Hij duikt overal op en is niet kapot te krijgen.
Zijn naam klinkt liefelijk, maar niet helemaal. Het venijn zit ‘m in de tweede lettergreep. Het is die eksterige k-klank die verraadt dat ook de acacia scherp uit de hoek kan komen.

Kortom, hij is vals. Ook wat de naam betreft. De ‘valse acacia’ is er geen. Het is een andere soort. Maar de echte acacias hebben het nakijken. Bij het horen van l’acacia denken Italianen steevast aan de Robinia pseudoacacia. Niets aan te doen. De stekelige dief heeft het gewonnen. Met de acaciahoning in zijn kielzog. Want wie wil er nu pseudoacaciahoning? Niemand.

Acacia.M

Nee, je kan wel zien dat die groene ekster uit Amerika komt. Daar houden ze niet van losers. En de valse aciacia verovert de wereld. Kijk, daar komt weer zo’n piepklein plantje uit de grond. Nou ja, hij komt uit een soort verhoute ‘stroomkabel’ , vlak onder het oppervlak. Het is een horizontale wortel die uitkomt bij de moederboom. Want de acacia kent de sleutel tot succes. Als werkwoord mag het nieuw zijn, maar niet als praktijk: een acacia netwerkt als de beste.

Alle Details