343. ‘De ramen’

De Wallen moeten het schip keren.

Het is weer zover, het centrum van Amsterdam is weer veel te druk. Sowieso (Deel 1) en wat betreft corona helemaal. Grootste magneten: de ‘coffeeshops’, waar de meesten niet komen voor de koffie, en de Wallen, waar de meesten komen voor een gratis peepshow.

Wat al veel zou helpen is sluiting van ‘de ramen’. Hele hordes komen naar de hoofdstad om ‘aapjes te kijken’, in de vorm van schaars geklede dames, en lopen daarbij de buurtbewoners en de echte klandizie in de weg.
Anno 2020 is het sowieso (Deel 2) hoog tijd om het bijna-naakte-aapjes-kijken te verbieden. Zo’n verbod mag wat mij betreft meteen landelijk worden ingevoerd. Vrouwen zijn geen aapjes. Als corona daar de katalysator van kan zijn, heel graag. Dan hebben we daardoor van dat nadeel tenminste nog een voordeel.
Dicht die ramen dus. Hitsige klanten zijn smart genoeg om het aanbod online te vinden.

inkijk.L
Inkijk

Lang geleden kreeg ik bezoek van een Chinese vriend. Ik dacht dat ik hem de Wallen moest laten zien, net zoals je ooit je gasten sigaretten aan moest bieden.
Maar in plaats van dat hij het een grote attractie vond, bleek hij diep geschokt. Hij zei: ‘Als je daar je dochter zou zien staan, dan zou je zelfmoord moeten plegen’.
Zeker is: wie er ook staat, ze is altijd de dochter van iemand.
Maar mag ze het dan niet niet zelf weten? In het onwaarschijnlijke, maar niet onmogelijke geval dat het haar vrije keuze is.
Antwoord: nee. Althans, niet zo. Het ‘oudste beroep’ lijkt weliswaar voorbestemd voor de eeuwigheid, maar sommige dingen die moeten kunnen moeten dat niet kunnen op de openbare weg of op een plek die vanaf de openbare weg zichtbaar is.
Dat klinkt ouderwets, maar ik vermoed dat juist toekomstige generaties amper zullen kunnen geloven dat vrouwen hier ooit als aapjes klaarstonden in een etalage. Ter huur en vermaak.

krabbel

TERZIJDE
Bij ‘smartphonend hoerenlopen’ loop je misschien wel eerder onder de tram.

Inmiddels wordt er nagedacht over een speciale bordeelbuurt buiten het centrum.

Trouwens, willen aapjes achter glas wel bekeken worden? Bokito liet weten…