339. Nieuwtaal

De Vlaamse gaai heeft als bijnaam 'De Grote Bosbouwer'. Hij verstopt eikels her en der, maar daar is hij beter in dan in het zich herinneren waar-ie ze allemaal gelaten heeft. Zo kunnen die vergeten kleine dingetjes uitgroeien tot een woud.

Zelf ben ik een soort woordenfabriek. Ik bedenk aan de lopende band nieuwe woorden en uitdrukkingen, die ik vervolgens weer vergeet. Tot zover de gelijkenis met de gaai. Maar ik schrijf die nieuwtaal zelden open zo blijft dat voor eeuwig ondergronds.
Tot nu. Vanaf nu ga ik ze verzamelen op een open plek. Ze komen te staan bij de Artikelen & Co. onder de noemer ‘Joostiania’.
Hier volgen alvast de nieuwste en mochten oudere nieuwelingen me weer te binnen schieten, dan zet ik die erbij. (Als ik het niet vergeet).

JOOSTIANIA

eko.m

Perverges – buiten-het-seizoen-asperges uit Peru (bijvoorbeeld).

Uit de school klAppen – intern appverkeer openbaar maken.

Wandelink – link naar een wandelroute.

Exen – ervoor zorgen dat wat iets was, dat niet meer is.

Tobberen – peddelen op een surfplank, ook wel ‘suppen’.

+

alvast één te binnenschieter:

Suvverd – bestuurder van een SUV (waar zoiets nooit nodig is).

krabbel