278. Het bakje

Het bakje stond bol.

Aan het etiket lag het niet. Dat zag er gelikt uit. En volgens de datum was het bakje net nieuw.
Ik draaide aan het deksel, voorzichtig. Een heel klein stukje. Ik hoorde ‘Psss!’ En ik rook. Precies wat ik vermoedde.
Gauw draaide ik het deksel weer dicht.
Ik moet dus toegeven dat ik de inhoud amper heb gezien. Laat staan dat ik kan vertellen hoe het smaakte. Maar het feit dat zelfs één landgenoot, zelfs meerdere landgenoten, zelfs vele landgenoten, zelfs héél veel landgenoten, zelfs maar op het idee kwamen om na opening van dat bakje hun lepel te pakken, vind ik verbluffend. En dat ze daarna…

Heil.M

 

krabbel

 

TERZIJDE
In de nacht na de verkiezingen werd ik gestoken door de eerste mug van het jaar. In maart.
Wat gaan we nog allemaal beleven?

Na de ‘Partij Voor Verongelijkten’ hebben we nu ook ‘Feitenvrij voor Dummies’, zo lijkt het.

Ik ontmoette ooit een Italiaan die aan zijn moeder vroeg: ‘Mamma, waarom stem je toch op Berlusconi?’
Ze zei: ‘Hij is zó goed gekleed, hij moet wel goed zijn’.