226. D66

Er is de bekende stelling hoe je een Nederlander gek kan krijgen:

Er is de bekende stelling over hoe je een Nederlander gek kan krijgen:

‘Zet ‘m in een ronde kamer en zeg dat er een euro in de hoek ligt’.

De bedoeling is duidelijk, maar het gaat niet werken. De echte Nederlander zal denken:

a) Ik word bedonderd, zoeken heeft geen zin.
of
b) Ik ga gewoon de kamer rond.
of
c) Ik verdien meer met doorgaan wat ik deed.

Nee, dan D66. Die maakt je pas écht gek, door iedere uitweg uit de gekte dicht te pluggen. Daarvan werd op deze site al eerder verslag gedaan, maar inmiddels is hun werk compleet.
Het is een merkwaardige discrepantie: de partij met de aardigste mensen specialiseert zich vooral in slechte ideeën, zoals de gekozen burgemeester en het referendum.

 

Laan.L
Niet-gekozen en beter kon niet.

 


Ook over referenda is op deze site al het nodige verschenen. Ze zijn er in vele smaken, maar geen enkele smaakt goed. Wat de raadgevende variant betreft hebben ze bij D66 inmiddels hun fout ingezien en krabbelden ze terug. Beter ten hele gekeerd dan nóg langer gedwaald, maar inmiddels is de geest wel uit de fles.
Vooruit, je draait je in allerlei bochten om toch op die sympathiekelingen te blijven stemmen, maar ze blijken niet voor één gat te vangen. Stem je toch op ons omdat wij de beste lijsttrekker hebben? Oké, dan kreukt hij zijn anders zo onberispelijke das door de gehéél onkreukbare lijsttrekker van de Christen Unie onheus te schofferen.
God greep toen niet in, waarschijnlijk omdat Hij niet bestaat, maar je denkt: ‘Dan doe ik het, door niet meer op die gekreukte das te stemmen’.
Toch is er nog dat innerlijke stemmetje: ‘Ook gekreukt hebben we ‘m nodig, tegen de ónaardigen met slechte ideeën’. Maar dan doen ze er gewoon nog wat schepjes bovenop. Ze nemen alsnog zitting in een kabinet met De Kreukvrije Christen, die daarvoor, zoals de Italianen zeggen, ‘een pad moest inslikken’. Zelf slikt D66 daarbij doodzonde-concessies zoals de verhoging van het lage BTW-tarief. En wanneer een minister in dat kabinet op een even schadelijke als potsierlijke leugen wordt betrapt doen ze die af als niet meer dan ‘onverstandig’.
‘Nóg niet genoeg? Dan ronden we af met een perverse Orgaanroofwet’.
Zo. Mission Completed. De Ondanks-Bijna-Alles-D66-Stemmer is overtuigd. Die deur is dicht. Pot-.

Wat nu? Gemeentelijk zit ik nog te dubben. Misschien wel iets origineels:

PvdA, de Partij van de Anti-Airbnb.
Hoewel, de PvdA schijnt voor stedelijke ‘verdichting’ te zijn. Lees: volproppen.
Dus die ook niet. Ehm…
Tja.

krabbel

TERZIJDE
Frankrijk wordt sinds mensenheugenis bestuurd door ‘énarques’. Klinkt een beetje als een Franse variant van de orks uit The Lord of The Rings, maar het zijn afgestudeerden van de ‘École Nationale d’Administration’, zoals Emmanuel Macron.
Sinds kort heeft zowaar ook Nederland een énarque in de regering: D’66-minister jonkvrouw Kajsa Ollongren.

De initiatiefneemster achter de Orgaanroofwet is een ex-nieuwslezeres van D’66.
Intussen is haar meest stijlvolle ex-collega van ooit, Sacha de Boer, vrijwillig van haar voetstuk gevallen, zo constateert Teun van de Keuken in De Volkskrant.
Ze deed dat door te figureren in een meer prostitutie- dan promotiefilmpje voor Nespresso.
Daardoor deed ze mensen achter ons in de bioscoop nog harder pruttelen dan het lawaaiigste koffiezetapparaat.

Inzake de nieuwslezers van nu, zie PvdN.