216. Appen

Als apen konden appen zouden ze het vast doen. Behalve... als ze met iets bezig zijn dat cruciaal is voor hun voortbestaan. Apen zijn niet gek. Een verbod hebben ze daarvoor niet nodig.In Nederland gaan ze nu de soort homo sapiens verbieden te appen tijdens het fietsen. Dat werd tijd.

pony.L
Alleen appen zolang-ie stilstaat.


Sinds mensenheugenis doen mensen aan na-apen. En nu de techniek ze de kans geeft doen ze aan na-appen. Zelfs al zijn ze daarbij in levensgevaar.
Op zich zou dat een vrije keuze zijn als je daarmee niet ook anderen in gevaar zou brengen, of ze opzadelt met ‘levenslang’: het feit dat ze jou hebben doodgereden, al was het dan je eigen schuld. Een verbod zou dus horen te gelden voor alle activiteiten die gevaarverhogend zijn bij iedere vorm van deelname aan het verkeer. Dus bijvoorbeeld ook voor degene die met een koptelefoon op aan de wandel is.
Terwijl ik in Italië was werd daar een dagenlange zoektocht gehouden. Een Amerikaanse toeriste was verdwenen en men vreesde een misdrijf. Maar nee, ze lag ‘gewoon dood’ achter een vangrail. Door haar oortjes had ze een auto niet horen aankomen.
Oplossing voor als achter de oortjes te weinig hersens zitten? Gepeperde boetes, zeker. Maar als bovendien in het verkeer geldt:

Appen, Oortjes & Co. = Niet voldoen aan de verplichtingen van de verzekerde

=

Géén uitkering van schade.

dan anti-appt dat veel beter dan met boetes alleen.
Opvallend is dat veel appers in eerste instantie ontkennen dat ze het ook doen in het verkeer. Ze vinden dat wel degelijk niet-smart. Totdat de vragen specifieker worden. Dan bewegen de antwoorden zich in de richting van: ‘Oh ja, dat wel. Maar niet lang. En dát? Oh ja, dat ook, maar…’

BENG!!!!!!!!!

krabbel

TERZIJDE
Ook op het verlanglijstje voor 2018:
– Verbod op vervuilende scooters.
– Helmplicht voor iedereen die met een tweewieler harder rijdt dan 25 km per uur.
– Helmplicht voor alle huurfietsers.

Tom Dumoulin verkiest opnieuw de Giro boven de Tour
Zie voor een vergelijking tussen de twee: Giro d’Italia
Verslag van een Giro-aankomst: ‘
De Giro in Arezzo