203. (Te) Strak

Regels zijn regels. Zeker. Maar je moet er strak de hand aan houden waar dat moet en soepel waar het kan. De samenleving is gebaat bij beide.

mogen.M
Sommige dingen moeten mogen.


1. Laatst kreeg een vrouw in Amsterdam een pittige ‘wildplasboete’. Ze had het niet meer kunnen ophouden en hurkte op straat. Maar ondanks het huidige streven naar ‘genderneutraliteit’ zijn de geslachten niet gelijk. Mannen zijn wildplassers ‘van nature’, vrouwen niet. Vrouwen hebben helemaal geen boete nodig om het niet te doen. Voor vrouwen is je behoefte doen op straat meteen ook boete doen. Die boete hebben ze dan dus al gehad.

strak.M
Een kwestie van tijd


2. Laatst verstuurde ik een brief van (dacht ik) 20 gram. Ik had niet de juiste zegel, dus deed ik er twee op. Ruim teveel, maar vooruit.
Daarop kreeg ik een maning tot het betalen van strafport. Gewicht volgens Post.nl: 21 gram.

3. Laatst stond ik op de bus te wachten en hoorde druk getoeter. Het was een Marokkaanse bruiloftsstoet, de bruidsauto getooid met een groot bloemstuk.
Leuk. Als je trouwt moet er wat mogen dat anders niet mag. Maar niet van de politie, die de stoet aanhield en trots tweette:

Team Hoofdwegen

langzaam rijden op snelweg, rijden over fietspad, parkeren op trottoir en onnodig claxoneren. Meerdere bekeuringen uitgeschreven.


Geheel volgens de regels, het zal wel, maar ook flauw. Erger nog: een kwaadbloedrecept.
(We gaan op onze beurt niet de politie berispen omdat ze ‘claxonneren’ onnodig verkeerd schrijven).

Laatst Nr.4
Laatst bleek dat met name Marokkanen niet bij de politie willen…

*

TERZIJDE
Laatst bleek ik een medestander te hebben in Kees van Kooten, in mijn oppositie tegen ‘genderneutraal’ taalgebruik.
Zie
Blog 53. Feminist (m/v)

krabbel