38. Nieuw: ReisTips

Toegegeven, het is een dilemma (geweest): moet je je reisgeheimen wel prijsgeven? Wat nu als dat heerlijk rustige plekje door je eigen aanbeveling opeens niet meer rustig blijkt?

En wat als dat leuke hotelletje waar je weer eens heen wilt helemaal vol zit? Door je eigen toedoen.
Tja, maar de kogel is door de kerk. Ik ga het de lezer gewoon gunnen. En, zeker zo belangrijk, ik ga het de mensen gunnen die dat hotelletje runnen. Of dat restaurant. Want ik ga alleen maar Tips tippen waar mensen bij horen die je het beste wenst. Het eten kan ergens nog zo goed zijn, als het door snertmensen wordt bereid of opgediend, dan was ik daar meteen voor het laatst.
Is dat niet wat streng? Zeker. Het is meteen ook de zwakte van elke Tip: tips zijn tijdelijk. Want alles is veranderlijk. Er kan intussen een nieuwe kok zijn gekomen, of een andere eigenaar. Maar ja, ook het hele leven is tijdelijk en dat is niet een reden om er daarom maar mee op te houden.
Trouwens, hoe groot is de kans dat dat hotelletje in het vervolg stampvol zit, door mij? Niet dat inmiddels al de hele wereld verslaafd is aan Cacciucco.nl. En ook niet dat degenen die dat wel zijn – ☺☺☺ – allemaal tegelijk zullen afreizen naar dat ene juweeltje dat ik heb aangeraden. Precies op het moment dat wij zelf…
Toch merk je aan mijn eerste Tip wel dat ik nog moet wennen. Beetje angstig, die Nummer Eén.
Het gaat namelijk om een onderkomen waar ik zelf nog nooit ‘ondergekomen’ ben. Sterker, dat gaat waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Maar wel is Nr.1 handig, ter illustratie. Want, zodra je tips gaat geven, moet er wel het een en ander duidelijk zijn. Daarmee doel ik op dat onderwerp met die lelijke naam: belangenverstrengeling. Gelukkig kan dat er soms wel mooi uitzien.

2.1.L
Abruzzo (detail)


In Italië is men eraan gewend dat als je ergens genoemd wilt worden, je dat geld gaat kosten. Daar doe ik niet aan mee. Niemand betaalt mij voor een Tip. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met Nr.1? Het is een onderkomen waar ook wijn wordt gemaakt. Een deel van die wijn wordt verkocht via een bedrijf waar iemand werkt waar ik een huishouden mee deel. Sterker, door die connectie ben ik Nr.1 op het spoor gekomen.
Het kan dus gebeuren dat een lezer die gaat logeren bij Nr.1 ooit een fles van die wijn zal kopen, waarvan een fractie terechtkomt bij het bedrijf dat het salaris betaalt van degene die…
Is dat voor mij een reden Nr.1 dan maar geheim te houden? Nee. Veel wetenswaardigs komt nu eenmaal tot je via via. Daar is niets mis mee. Het zou zelfs zonde zijn om vanwege die reden bepaalde juwelen niet te delen. Zolang de vermelding ervan, met of zonder wijn, maar zuivere koffie is.

ReisTip Nr.1

krabbel