Boeken / Cacciucco

*

Onno Kleyn / De Volkskrant

Het is een lekker boek.
Een lekker, heerlijk, verbazingwekkend boek. Over Italië.
Nou is er ook heel veel lekkers, heerlijks en verbazingwekkends daar. Maar Joost Overhoff beschrijft dat ook nog eens met een meeslepend, verbazingwekkend gemak. Hij danst soepel van onderwerp naar onderwerp, en laat daartussendoor snippertjes kennis dwarrelen die de zaak kruiden als de chilipeper de visstoofpot die het boek zijn titel geeft.

*

www.reisboeken.be / België

Hét boek over Italië dat elke Italofiel zeker moet hebben is Cacciucco (spreek uit: katsjoekko). Joost Overhoff, die doorheen het jaar afwisselend in Nederland en Italië woont, heeft het hele land kriskras doorkruist en die tochten hebben heel wat verhalen, feiten, anekdotes maar vooral veel wetenswaardigheden opgeleverd. De schrijver informeert hierdoor de toerist met interessante schatten die deze tijdens zijn reis maar uit de rugzak hoeft te plukken.

*