Dracula

paradijsDracula – Dracula

Er zit een zwart monster, bij de keukendeur.
Zou-ie bijten? Hoe precies de geleerden ook willen zijn, met al hun sub- en subsubsoorten, ons interesseert vooral één onderscheid: kunnen ze je te pakken nemen, ja of nee?
En deze? Juist doordat hij zitting heeft genomen op één van onze klompen, dat symbool van ons kleine land, krijg je een behoorlijk idee van hoe onbescheiden hij is uitgevoerd.

dracula.L

Hoe zou die heten? Geen idee. Ik noem ‘m voorlopig Dracula. Niet omdat-ie doet vermoeden dat hij bijten zal. Dat niet. Waarschijnlijk is het zo’n geval van overdreven indrukwekkend doen. Net als die Hell’s Angel van laatst. Van top tot teen in leer. Met een zwaar getatoeëerde arm greep hij… zijn telefoon. En zei: ‘Ciao mamma’.

Dus, Dracula? Misschien zou Zorro beter zijn. Met die floret-achtige sprieten. Hoewel, steken doet hij daar vast niet mee. Overdrijven wel. Kijk, daar op het gordijn! Daar heb je baas boven baas. Zwart op wit. Maar leeft dat nog wel handig?

Dracula.2.L

Alle Details