De gravin van Monte Cristo

DE GRAVIN VAN MONTECRISTO

Het eiland Montecristo rijst ongenaakbaar op uit zee. Wilder kan je het in Italië niet krijgen.

Fictie is niks. Zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Achter elkaar gezette letters kunnen iets worden van gewapend beton. Zo sprak ik iemand met Alzheimer, bij wie al veel was weggezakt in de hersenpan. Maar toen ‘De Graaf van Montecristo’ ter sprake kwam, rees dat legendarische eiland stralend op uit het grijs.
De tophit van Alexandre Dumas is wellicht ’s werelds dikste boeketroman. Maar dan wel edelboeket. Het verscheen vanaf 1844 eerst als feuilleton en ontwikkelde zich daarna snel tot Europa’s bestseller Nr.1.

PLOT

(voor mensen met haast)

De erin geluisde Edmond Dantès ontsnapt uit de gevangenis, vindt een schat op Montecristo en financiert daarmee zijn wraak.
Voilà.