333. Hoofdallergie

Je hebt van die hoofden. Van die hoofden die je niet kan uitstaan. Zelfs van mensen die je helemaal niet kent, of niet eens meer leven.

BM.M
Benito M.

Sommige hoofden zie je graag. Sommige zie je zelfs zo graag dat je het niet erg vindt als de 1,5 meter tot 0 wordt teruggebracht. Bij andere vind je een metertje wel goed, zodat je die roos net even wat minder ziet. En voor weer andere is juist de anderhalvemetersamenleving ideaal.

Maar er zijn ook hoofden die op iedere zichtafstand te dichtbij zijn, hoofden die je het liefst weg zou zappen. Zoals dat zo bevrijdend kan als je ze ziet op tv.
Maar ook die wegzaphoofden komen in soorten. Je hebt ze die je wegklikt in alle rust, bij andere is er meer haast bij en dan heb je nog de buitencategorie. Bij die laatste komt zelfs je interieur in gevaar. Dat gebeurt met name als je op afstand bent van de afstandsbediening. Je ziet zo’n hoofd, of je hoort zelfs alleen de bijpassende stem, en dan is er geen houden meer aan. Je duikt naar je wegzapbediening alsof je leven ervan afhangt. Of er nu bakjes met dipsaus in de weg staan of glazen met rode wijn, maakt niet uit. Dat gezicht moet weg en ook dat geluid. Meteen!

meteen.M

Selectie
interieurbedreigende hoofden

Donald T. / tot president omhooggevallen zakenman.
Matteo S. / soort Benito M. 2.0.
Silvio B. / tot premier omhooggevallen zakenman (3x).
Geert W. / geblondeerd persoon met politieke aspiraties.
Thierry B. / ongeblondeerde salonvariant van Geert W.
M / iemand die zich zo belangrijk vindt dat ter identificatie één (hoofd)letter moet volstaan.

Maar weet ik dan zeker dat er geen kans is dat ze ooit een keer de wereld zullen verrijken met iets dat de moeite waard is? Nee.
Ook negatieve ‘Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst’. Nee, maar ik kan die hoofden niet meer zien.
Mocht er ooit iets uitkomen dat de moeite waard is, dan hoor ik het wel. Via via.

krabbel

TERZIJDE
1 meter: Mike Boddé
1,5 meter: Mark Rutte
0 meter: geheim

Tip
Heel geschikt, in plaats van een ander kanaal te kiezen, is het beeld deels even afdekken met teletekst.