199. MET

MET? Een MET is een 'Metabolische Equivalent van een Taak', een waarde om uit te drukken hoeveel energie iets kost.

Daarbij is het goede nieuws voor luiaards: ook niks doen kost energie. Stilzitten heeft een MET van 1.0.
Zelf ben ik op dit moment door te typen aan het metten met 1.3, dus heb ik over een tijdje wel een koekje verdiend. Maar wat voor MET zou er staan op het samenstellen van waanzinnig gedetailleerde lijsten van activiteiten en hun corresponderende METs? Geen idee, maar een amusementswaarde heeft het zeker.

 

MET2
De MET van zandstrooien? En de MET van het erover hebben.

 

Daarbij moet je zo’n lijst wel met wat korrels zout nemen. Eet je bijvoorbeeld veel zout, dan houd je veel vocht vast en dan gaat een taak je meer energie kosten dan als je lichter bent (al geldt dat dan ook voor niks doen). Daarnaast heb je als leek zo je bedenkingen bij sommige waardes, die ook nog eens blijken te verschillen al naar gelang wie je het vraagt. En je denkt: ‘Als stilzitten 1.0 MET is, hoe kan ‘zittend lachen’ dan ook 1.0 waard zijn?
Toen ik ooit in Engeland kwam, had een vrouw daar net een brief geschreven aan de BBC, om hen te bedanken voor het feit dat haar man zo positief aan zijn eind gekomen was. Hij had zich letterlijk doodgelachen bij het kijken naar een BBC-programma. Oké, zó inspannend is lachen zelden, maar dat het gelijk staat met alleen maar zitten…
En nog zo wat. Kortom, metten is discutabel, maar wel heel onderhoudend.
Een greep:

 

MET

 

 

MET1MET?

N.B.
Voor wie weten wil wat hierboven gestrooid wordt, zie: Strooiend Scheppen

krabbel

TERZIJDE

De MET van evacueren
In Nederland wordt er af en toe op gewezen voorbereid te zijn op een ramp. (Wat bijna niemand is).
Tijdens de recente ramp in Texas met de storm Harvey bleek uit de beelden dat bij zo’n voorbereiding ook iets hoort dat in geen enkel noodpakket voorhanden is: afvallen.

Fijne Suggestie
Net voorbij: het fijne Festival Oude Muziek in Utrecht.
Idee voor de volgende edities: elke avond op het Domplein de feestelijke verbranding van alle hoesters van die dag.