153. Smart

Op deze site is er al eerder aandacht aan besteed: de smartphonemens.

Daaronder zijn heel wat oliebollen die al autorijdend aan smartphonen doen. Of andersom, zo lijkt het soms.
Kort geleden zag ik met eigen ogen de schade aan een Fiatje Panda die door een smartphonende suvverd was aangereden. De bestuurder leefde nog. Recentelijk werd gemeld dat de stijging van het aantal doden in het Italiaanse verkeer, na een jarenlange daling, voor het grootste deel wordt toegeschreven aan het gebruik van al dan niet smarte telefoons. Het zal weinigen verbazen.
Sterker, het mag inmiddels gelden als het ‘Toppunt Van Geen Nieuws’: de smartphonemens heeft totaal geen oog meer voor zijn omgeving. Al autorijdend mag dat crimineel onverantwoordelijk zijn, in andere situaties levert het soms wél leuke plaatjes op.

ballerine.L
Arnhem (detail)

krabbel