145. Olympisch?

Zoals bekend valt over smaak veel te twisten. Niet in het minst op het gebied van sport.

Wat onderscheidt een sport van een spelletje? Geen idee. Wordt een spelletje vanzelf sport als je je er maar serieus genoeg mee bezig houdt? Niet per definitie. Het blijft een kwestie van smaak. Zo zal ik handbal altijd een spelletje blijven vinden en voetbal een sport. Logica?
Zeker is dat er bij velen op den duur een vorm van gewenning optreedt, waardoor zelfs krankjorume bedenksels gewoon worden. Neem de

Hink – Stap – Sprong

Of de vlinderslag. Als je er nuchter naar kijkt dan kan je nauwelijks anders dan vermoeden dat dat soort onderdelen in niet-nuchtere staat zijn bedacht. Wat niet wegneemt dat iedereen die al vlinderslaggend de overkant van een vijftigmeterbad weet te bereiken op mijn bewondering kan rekenen. Ook postuum.

water.L
‘Water? Nee, dank je’.


Even arbitrair is de vraag welke sporten ‘olympisch’ zijn. Ook dat is vaak een kwestie van gevoel. Sommige zijn het van oorsprong, zoals de atletiek, andere zullen het nooit worden. Zelfs al zijn ze het.
Het enige rationele in dat gevoel is misschien dat sommige sporten al teveel op zichzelf staan om óók nog eens olympisch te zijn, zoals voetbal en tennis. Vaak wordt bij dat soort sporten een olympische titel niet eens als het hoogst haalbare gezien, maar eerder als extra.

Het aantal olympische sporten is inmiddels duizelingwekkend. Het zijn er teveel, zelfs om op te noemen. Maar een aantal kunnen we hier wel opwerpen, als sporten die van de lijst mogen. Omdat het eigenlijk spelletjes zijn, of als sport niet-olympisch. Smaak om over te twisten.

Olympisch? Nou, nee.

olympisch

P.S.

In elk geval blijft er één raadsel bestaan:
Zelfs Anno 2016 na Christus blijven atleten in hun hightech outfits ten prooi aan
de veiligheidsspeld. Een topuitvinding, oké, maar daterend uit ca. 2016 vóór Christus.

speld.M

*

Lief IOC,

Graag strafaftrek per geblazen kusje.

Bedankt!

krabbel

Zie ook:
©log 85 Turbowandelen
©log 92 Schoolse slag

Octrooi moderne veiligheidsspeld:
Anno 1849