92. Schoolse slag

Net voorbij, het WK Zwemmen. Altijd leuk.

Je vraagt je er onder meer bij af hoeveel tijd van hun leven dat soort zwemmers nat zijn. Goed, ze zullen er niet van gaan rotten, in al dat chloor, maar van teveel chloor word je sceptisch aseptisch. En worden ze niet week van al dat water? Kennelijk niet, want alle vellen ogen strak.
Hoe dan ook, één ding zou een grote vooruitgang zijn: het afschaffen van de schoolslag. Althans, als onderdeel van competitie.
De schoolslag is in feite wat wandelen is bij het voortbewegen over land. Het is de basisslag. De schoolslag voorkomt dat je verdrinkt. Ondertussen ga je ermee vooruit, terwijl je ziet waar je heen gaat. Kortom, het is de slag die iedereen moet leren, liefst op school. De schoolslag dus.

Boei.L
Overal nuttig: der Bruststil


Maar, zo waardig als de mens voort kan schrijden, zo belachelijk ziet hij eruit als hij in die beweging blijft steken bij een wedstrijd. (Zie ook: Turbowandelen). Net zo is het bij de schoolslag. Op te hoog tempo uitgevoerd krijgt het op z’n best iets zieligs. In groepsverband ziet het eruit als een stel schoolfrikken met ADHD.
Nee, voor snelheid bestaan er andere slagen. De schoolslag is prima, maar hij moet wel waardig blijven.

krabbel

Voor snelheid en zwemmen, zie: de kortste ©log tot nu toe.

Italianen, zich altijd bewust van hoe ze eruit zien, noemen de schoolslag:

La Rana – De Kikker.