7. Brrruidsjurk

Een nieuw woord is net zo’n beestje uit een natuurdocumentaire.

Zo’n dingetje dat meteen na de geboorte op eigen benen moet kunnen staan. Instant levensvatbaar.
Ook de brrruidsjurk schreeuwt niet echt om een beschermde jeugd, maar een paar extra woorden zijn bij zo’n jurk niet weg. Vooral in verband met een ander nieuw woord dat elders al eerder uit het ei is gekropen. Naast juist één van de oudste woorden die er zijn.
Het bijzondere van de brrruidsjurk is dat die zich niet onderscheidt van een ‘gewone’ bruidsjurk, tot op de dag van het huwelijk zelf. Totdat blijkt dat het kippenvelmoment van het jawoord wel heel lang duurt.
Wanneer het weer op De Dag niet naadloos aansluit bij De Jurk.
En mochten er mensen bij een brrruidsjurk aan iets heel anders denken? Zoals aan een creatie waarvan je zelfs bij grote hitte de bibbers krijgt? Geen punt. Kinderen gaan hun eigen weg.

krabbel

Bruiloftsgast.M
Bruiloftsgast